mms jim humbleApril 2020. sinds 1994 biedt Jim Humble het bleekmiddel chloordioxide als medicijn tegen malaria aan onder de naam MMS (Miracle Mineral Solution) en zeggen nu dat het ook zeer effectief is tegen corona. Dat klinkt te mooi om waar te zijn. Chloordioxide is NIET WETENSCHAPPELIJK GETEST ALS ANTIBIOTICUM OF MEDICIJN. Tot voor kort waarschuwden experts zoals het RIVM en de FDA luidkeels tegen inname van chloordioxide omdat het drinken van een verdunning giftig zou zijn. Maar daarbij verwezen zij helaas naar wetenschappelijke publicaties waarin chloordioxide wordt geinhaleerd (in plaats van oraal ingenomen), of waarin de ingenomen hoeveelheid of concentratie veel hoger is dan bij MMS. Inmiddels heeft in elk geval de RIVM haar mening herzien. De RIVM bevestigt sinds 2018 de veiligheid van MMS/CDS-protocollen. 

Dat MMS/CDS in elk geval niet gevaarlijk is, wordt bevestigd in het volgende rapport van:

 • Prof. Dr. D. Pablo Campra Madrid. Licenciado en Ciencias Biológicas y
 • Dr. en Ciencias Químicas
 • Universidad de Almería (España) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer hierover kunnen vinden? Surf dan met DuckDuckGo!!!

Onderzoekers verwachten dat binnen 3 jaar gebruik van chloordioxide als medicijn wordt goedgekeurd.

 

 

 • Humprey Davy1811: Chlorine dioxide was discovered in 1811 by Humprey Davy (Bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Chlorine_dioxide). Humprey Davy called it Euchlorine
 • vanaf 1930: Begin van frequenter gebruik van chloordioxide voor het desinfecteren van ruimtes. Vanwege de oplosbaarheid van chloordioxide in water, wordt het gebruikt als waterbehandeling.
 • 1944: chloordioxide wordt voor het eerst gebruikt als waterzuivering door een waterzuiveringscentrale aan de Niagara watervallen, New York.
 • vanaf 1950: Start van uitgebreid gebruik van chloordioxide in waterzuiveringsinstallaties en zwembaden in de V.S. Evenzo wordt ontdekt dat chloordioxide biofilm vernietigt, het algenslijm dat zich onder andere in koeltorens verzamelt en schadelijke bacteriën herbergt. Chloorbleek daarentegen kan de biofilm niet doden.
 • 1956: Brussel switcht van chlorine naar chlorine dioxide voor het desinfecteren van drinkwater.
 • 1967: De Environmental Protection Agency (EPA) van de Verenigde Staten registreert eerst chloordioxide als ontsmettings- en ontsmettingsmiddel. De registratie is voor chloordioxide in vloeibare vorm. Aangewezen toepassingen zijn onder meer voedselverwerkings-, verwerkings- en opslaginstallaties, bottelinstallaties, het wassen van fruit en groenten, het ontsmetten van water, het beheersen van geuren en het behandelen van medisch afval.
 • 1969: https://patents.google.com/patent/US3585147A/en  https://www.bibliotecapleyades.net/salud/salud_miraclemineral13.htm
 • vanaf 1970: De EPA begint het gebruik van chloordioxide in plaats van chloorbleekmiddel aan te bevelen om water te behandelen. Honderden gemeentelijke watersystemen worden met succes omgezet in chloordioxide. Dit gebeurt in de Verenigde Staten en op nog grotere schaal in Europa. De omzetting wordt gekatalyseerd door een veiliger milieuprofiel van chloordioxide ten opzichte van chloor, omdat chloordioxide geen schadelijke bijproducten produceert, net als chloorbleekmiddel.
 • 1977: Drieduizend gemeentelijke watersystemen bereiken biologische controle met chloordioxide.
 • vanaf 1980: Chloordioxide vervangt geleidelijk chloor in veel industrieën - in de pulp- en papierindustrie als bleekmiddel, in industriële waterbehandeling als biocide en als geurbestrijdingsmiddel, in voedselverwerking als ontsmettingsmiddel.
 • 1983: De EPA beveelt chloordioxide aan als oplossing voor trihalomethanen (THM's). Wanneer chloor wordt gebruikt om water te desinfecteren en drinkbaar te maken (chlorering), ontstaat als bijproduct THM's. THM's zijn in verband gebracht met kanker (d.w.z. ze zijn kankerverwekkend). Chloordioxide produceert geen THM's.
 • 1988: De EPA registreert chloordioxide als sterilisator. Dit betekent dat chloordioxide zowel veilig als effectief is voor gebruik in ziekenhuizen, zorginstellingen en laboratoria.
 • 1990: Het gebruik van chloordioxide als ontsmettingsmiddel, ontsmettingsmiddel en sterilisator groeit in vele industrieën en landen. Enkele van deze industrieën zijn de drankenindustrie, groente- en fruitverwerkingsfabrieken, pulp- en papierindustrieën en verwerkingslocaties voor industrieel afval. Deze industrieën zijn verspreid over de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Europa.
 • 1991: https://www.bibliotecapleyades.net/archivos_pdf/patent-alcide-chlorine-dioxide.pdf
 • Howard Alliger Evolution of ideas

Howard Alliger, bedenkt heel veel toepassingen voor chloordioxide via zijn bedrijf Alcide. Alliger verkocht Alcide in 1993 en tekende een overeenkomst waarin hij aangaf geen verdere toepassingen voor chloordioxide te zullen ontwikkelen.

 • 1994: nadat de overeenkomst is verlopen ontwikkeld Howard Alliger met zijn nieuwe bedrijf Frontier opnieuw diverse toepassingen van chloordioxide.
 • 1996 Jim Humble ontdekt dat chloordioxide effectief is tegen malaria. Hij gaf zijn medewerkers in de jungle natriumhypochloriet en dat verlostte hen van wat vermoedelijk malaria was. Later ontdekte hij dat de natriumhypochloriet in de maag reageert met maagzuur en chloordioxide vormt. En het bleek de chloordioxide te zijn die geneeskracht heeft. Jim Humble noemt het MMS.
 • 2001: Het Federal Emergency Management Agency (FEMA) en andere overheidsinstanties gebruiken chloordioxide om gebouwen die met miltvuur zijn verontreinigd te ontsmetten. Het chloordioxide was volledig effectief tegen de kleine Anthrax-sporen. De gebouwen, muren en meubels hebben geen schade opgelopen door de behandeling.
 • 2005: FEMA gebruikt opnieuw chloordioxide. Het wordt gebruikt om schimmelplagen uit te roeien in huizen die zijn beschadigd door het overstromingswater van de orkaan Katrina. Na een behandeling van 12 uur is een restaurant in New Orleans in staat om alle schimmel binnenin te verdrijven zonder te herbouwen.
 • 2006: Jim Humble brengt een boek uit met de titel "Breakthrough - The Miracle Mineral Supplement of the 21st Century", waarin hij beschrijft dat hij in wanhoop de natriumchlorietoplossing in een chloordioxide-waterbehandelingsproduct gebruikte in een poging de ernstige malariasymptomen van een man te verlichten. De man was inderdaad genezen. Jim vertelde verder over vele andere ziekten waarvoor hij had ontdekt chloordioxide zou kunnen worden gebruikt. Hij ontwikkelt MMS, een systeem om thuis kleine hoeveelheden chloordioxide aan te maken.
 • 2010: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20431985/
 • 2010: De Amerikaanse Food and Drug Administration waarschuwt voor het gebruik van MMS volgens de Jim Humble-protocollen. Ze bestempelen het als industrieel bleekmiddel. Maar tegelijkertijd hebben ze het gebruik van chloordioxide goedgekeurd voor gebruik in mondspoelingen, tandpasta's en als ontsmettingsmiddel voor voedseldiensten, en noemden het een beter alternatief dan chloor.
 • 2014: De Centers for Disease Control (CDC) registreert ProKure V en PERFORMACIDE® als ontsmettingsmiddelen tegen het ebolavirus. Beide bevatten chloordioxide. ProKure V beweert dat het "ziekteverwekkers binnen enkele seconden begint te doden, terwijl andere veelgebruikte, meer traditionele ontsmettingsmiddelen minuten duren. De hoge snelheid waarmee ProKure V ziekteverwekkers doodt, maakt het een product bij uitstek om uitbraken van infectieziekten te helpen indammen en openbare voorzieningen voor iedereen schoner en veiliger te houden.” PERFORMACIDE® “is een uniek chloordioxidegenerator en toedieningssysteem. Chloordioxide is een krachtig virucide.”
 • 2018: Frontier patenteert een methode om met behulp van chloordioxide kanker te behandelen.
 • 14 oktober 2020: Bolivia legaliseert het gebruik van chloordioxide als medicijn tegen COVID-19Ley 1351, 14 oktober 2021 Bolivia