Een cederboom, symbolisch geplant als teken van hoe lang het duurt voordat een wetenschappelijke prestatie wordt toegepast.
09-september-2020. "De recente pandemie bracht ons ertoe het antivirale effect van dit middel opnieuw te evalueren.”, Zoltán Noszticzius, emeritus hoogleraar bij de afdeling Fysica van het Instituut voor Fysica van de faculteit Natuurwetenschappen van BME onthulde aan BME-hu, na de publicatie van een artikel, geschreven met zijn collega's van de afdeling, assistent-professor Kristóf Kály-Kullai en universitair hoofddocent Mária Wittmann , evenals László Rosivall, emeritus hoogleraar aan de Semmelweis University, over de mogelijke toepassing van chloordioxide in de strijd tegen het coronavirus.
Een fragment: “We stelden de volgende vraag in onze eerdere wetenschappelijke studies: hoe is het mogelijk dat het voor mensen volkomen onschadelijk is om een ClO 2- oplossing te drinken die microben in een fractie van een seconde kan vernietigen, ook al reageren aminozuren met de verbinding is te vinden in elk organisme, inclusief de mens. Ons onderzoekheeft bewezen dat chloordioxide een zogenaamd op grootte selectief antimicrobieel middel is. Dit betekent dat het de relatief kleine ziekteverwekkers snel vernietigt, terwijl menselijke en dierlijke cellen, die groter zijn dan de ziekteverwekkers, veel langzamer worden beschadigd, en ClO 2 praktisch geen schade toebrengt aan een meercellig organisme zoals het onze, dat een echte reus is in vergelijking met een enkele cel. "
Lees het hele artikel op: https://www.bme.hu/news/20200909/COVID_19_Treatment_by_gargling?language=en