Veel debat, experimenten en rapporten ontbreken om tot concreet bewijs te komen, met openbare informatie tot dusver is het niet mogelijk om te garanderen dat het veilig is om chloordioxide in te nemen en dat het efficiënt is tegen COVID-19.

Het gebruik van producten op basis van chloordioxide, natriumchloriet of derivaten daarvan, evenals de presentatie genaamd Miraculous Mineral Solution (SMM, MMS of CDS), is illegaal op de markt gebracht voor de preventie en behandeling van verschillende ziekten, waaronder kanker en Covid. -19; Dit heeft verschillende instellingen en autoriteiten gealarmeerd die deze praktijk als een hoog risico beschouwen.

De Pan American Health Organization (PAHO), de United States Environmental Protection Agency (EPA) en nu de Federal Commission for the Protection of Sanitary Risks (Cofepris) hebben hun stem laten horen om te waarschuwen voor de nadelige gevolgen voor de gezondheid van mensen die deze stof gebruiken .

"Als u een product gebruikt of krijgt toegediend dat is afgeleid van chloordioxide, stop dan onmiddellijk het gebruik ervan", verzocht Cofepris en verzocht ook om opheffing van de gezondheidsklacht in het geval dat een zorginstelling dit product als alternatief in de gezondheidszorg aanbiedt. behandeling van een ziekte.

Bron: https://www.eleconomista.com.mx/arteseideas/Autoridades-de-salud-alertan-sobre-riesgos-por-el-uso-del-dioxido-de-cloro-contra-el-Covid-19-20200727-0013.html
D.d. 27 juli 2020