Wetsvoorstel 192/21 verplicht openbare en particuliere gezondheidsdiensten om het product chloordioxide, bekend onder de afkorting MMS, te leveren aan patiënten met de diagnose Covid-19 die de stof tegen de ziekte willen gebruiken. De tekst is in behandeling bij de Kamer van Afgevaardigden. De patiënt kan besluiten de stof te gebruiken, die door Anvisa als verboden drug werd gebruikt.

De National Health Surveillance Agency (Anvisa) had al voor het begin van de Covid-19-pandemie het gebruik van chloordioxide als medicijn verboden. Anvisa waarschuwde de bevolking dat de inname van de bijtende stof (CLO2.nl: onzin want chloordioxide is pH-neutraal, dus niet bijtend), die wordt gebruikt bij de vervaardiging van schoonmaakproducten, zoals bleekmiddel, onmiddellijke en langdurige risico's met zich meebrengt voor patiënten. Volgens het bureau is het gebruik ervan als medicijn in geen enkel land ter wereld toegestaan.

Najara Araújo / Kamer van Afgevaardigden

Giovani Cherini: "Chloordioxide is een krachtig middel dat verschillende pathogene micro-organismen doodt"

Auteur van het project, de plaatsvervanger Giovani Cherini (PL-RS) is het niet eens met Anvisa. "We zijn verbijsterd door de waarneming van het bestaan ​​van stoffen die gemakkelijk toegankelijk zijn voor de mens, die wetenschappelijk bewijs hebben van hun nut en therapeutische effectiviteit tegen Covid-19, maar die eenvoudigweg worden genegeerd door de moderne geneeskunde, gezondheidsdiensten en autoriteiten. sanitair", zegt Cherini.

Volgens de gedeputeerde is "chloordioxide een krachtig middel dat verschillende pathogene micro-organismen, zoals het coronavirus, elimineert, omdat het leidt tot de oxygenatie van cellen die het binnendringen van het virus voorkomen of het door oxidatie elimineren."

Bron: Braziliaanse Senaatskamer van het persbureau

Bronnen: