Congres Peru

13 mei 2021: De commissie zal een onderzoek van 30 dagen uitvoeren waarvoor zij vertegenwoordigers van het ministerie van Volksgezondheid zal oproepen, evenals wetenschappers en experts om zich over deze kwestie een "onafhankelijke en ge├»nformeerde wetenschappelijke mening" te vormen.

In die zin zal deze onderzoekscommissie worden gevormd, die gedurende een periode van 30 kalenderdagen haar werk zal moeten uitvoeren om de mogelijke positieve of negatieve effecten van chloordioxide op levende wezens te onderzoeken.

Hiervoor zal zij onder meer vertegenwoordigers van het ministerie van Volksgezondheid, wetenschappers, artsen, universitaire onderzoekers, nationale en internationale organisaties oproepen om zich hierover een "onafhankelijk en geïnformeerd wetenschappelijk oordeel" te vormen.

Bron: https://rpp.pe/politica/congreso/coronavirus-en-peru-congreso-aprobo-la-creacion-de-una-comision-para-investigar-los-efectos-del-dioxido-de-cloro-noticia-1336744?ref=rpp 

Posemoscrowte Chagua wees erop dat er vorig jaar een sterke mediacampagne was van desinformatie over chloordioxide, ondersteund door het Medical College of Peru, dat beweerde dat het niet diende om COVID-19 te genezen .

"Veel artsen en mediafiguren zeiden dat chloordioxide absoluut giftig is, dat het een bleekmiddel is dat het coronavirus niet geneest ", zei hij.

Het is vermeldenswaard dat chloordioxide een chemische verbinding is die lijkt op bleekwater, waarvan de menselijke consumptie volledig wordt afgeraden door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), omdat het dodelijk kan zijn.

ClO2.nl: dat laatste is overdreven suggestief, maar dit is inderdaad heden ten dage nog steeds het standpunt van WHO en FDA. Alcohol bijvoorbeeld kan ook dodelijk zijn. Toch beschouwen we alcohol niet als iets dodelijks.

Video: https://www.independentespanol.com/noticias/america-latina/peru-congreso-dioxido-cloro-covid-b1848951.html (spaanstalig).