Een arts die chloordioxide promoot voor de behandeling van COVID-19, wees erop dat de toelating in Bolivia van deze stof de enige reden was voor de daling van het aantal pandemie eind 2020 in dat land. Maar er is geen wetenschappelijk bewijs om het te ondersteunen.

Op Facebook (1, 2, 3, WhatsApp en Telegram-kanalen circuleert een video waarin Manuel Aparicio Alonso, die zichzelf identificeert als een Mexicaanse orthopedisch arts, vertelt over de “voordelen” van chloordioxide en de “impact” ervan op Bolivia.

Naast het aanwijzen van deze stof als de "meest effectieve oplossing" om de pandemie te verslaan, bevestigt de arts dat de goedkeuring van het gebruik ervan in Bolivia de enige reden is waarom ze een laag aantal infecties en sterfgevallen door COVID-19 hadden in vergelijking met Mexico eind november 2020.

Bijgevoegde zinnen zoals "Bolivia zonder gevallen, CDS verving het vaccin, worden ook bewezen in de video. 900% minder sterfte dan andere landen”.

Bron: https://colombiacheck.com/chequeos/disminucion-de-casos-por-covid-19-en-bolivia-no-se-puede-atribuir-solo-al-dioxido-de-cloro 

CLO2:nl: wat is waarheid?