https://www.theguardian.com/us-news/2021/jun/22/bleach-miracle-cure-donald-trump

Commentaar: theguardian benadert de omringt de ontvangen informatie met een flinke dosis skepcis. Maar de kern van het verhaal is correct!

Mark Grenon zegt in een interview vanuit de gevangenis dat hij Trump het product heeft gegeven en de bron was van Trumps fixatie met ontsmettingsmiddel. De leider van een onechte kerk die industrieel bleekmiddel verkocht als een “wondermiddel” voor covid-19, beweert dat hij het product in het Witte Huis aan Donald Trump heeft geleverd kort voordat de voormalige president zijn beruchte opmerkingen maakte over het gebruik van “ontsmettingsmiddel” om te behandelen de ziekte.

Mark Grenon, de zelfbenoemde “aartsbisschop” van de Genesis II “kerk”, heeft een interview gegeven vanuit zijn gevangeniscel in Colombia terwijl hij wacht op uitlevering aan de VS om strafrechtelijk vervolgd te worden dat hij op frauduleuze wijze bleekmiddel verkocht (clo2.nl: moet zijn 'schonk') als een Covid-remedie. In het 90 minuten durende interview presenteert hij zichzelf effectief als de bron van Trumps fixatie met de genezende krachten van ontsmettingsmiddelen.

"We konden via een contact met de familie van Trump - een familielid - de flessen in mijn boek geven", zegt Grenon. "En hij noemde het op tv: 'Ik heb dit ontsmettingsmiddel gevonden'."

Grenon had eerder onthuld dat hij Trump in het Witte Huis had geschreven in de dagen voorafgaand aan de desinfecterende episode, waarin hij hem aanspoorde om de genezende krachten van chloordioxide te promoten. Maar in het nieuwe interview gaat Grenon aanzienlijk verder en beweert dat het bleekmiddel, dat ernstige gezondheidswaarschuwingen bevat van federale instanties, in handen is gegeven van de toenmalige president die het heeft geconsumeerd.