Oruro BoliviaDe burgemeester van de gemeente Oruro, Saúl Aguilar, meldde dit weekend dat de chloordioxide geproduceerd door de Technische Universiteit van Oruro (UTO) zal worden verspreid tijdens het harkwerk van de medische brigades die deze week door de straten van de stad zullen toeren om te identificeren vermoedelijke of positieve Covid-19-patiënten.

"In economische termen gaan we voor alles zorgen, we gaan (chloordioxide) distribueren via de 22 medische centra die we hebben, die gaan samenwerken met de medische brigades," legde hij uit.

Meer dan 150 doktoren zullen worden verdeeld over de brigades die door de straten van Orureñas zullen trekken tijdens het van huis tot huis harken.

De arts, Patricia Callisperis, een arts die de stof toepast bij de behandeling van patiënten, bracht op haar beurt een bezoek aan Oruro en benadrukte het besluit van de gemeente om een ​​doel na te streven dat volgens haar 'tegengehouden wil worden door andere belangen'. "

"Niemand kan je verbieden om te proberen een leven te redden, er is geen wet in de wereld, chloordioxide repliceert sterk in Bolivia", zei hij.

FIDES ORURO

Bron: https://www.radiofides.com/es/2020/07/13/brigadas-medicas-de-oruro-visitaran-las-casas-de-la-urbe-y-distribuiran-dioxido-de-cloro/