Militaire Universitair Medisch Centrum Bolivia23 dec 2020: de rector van de militaire universiteit zei dat ze de compound al zes maanden hebben geproduceerd en dat 500 legeruniformen er al gebruik van maken om Covid-19 te voorkomen. 

De Army Military School (EMI) heeft gisteren aangekondigd dat het de productie van chloordioxide zal ‘certificeren’ van elk bedrijf dat wordt aangemoedigd om de chemische stof te maken. In het leger gebruiken zo'n 500 geüniformeerde mensen de compound preventief tegen het coronavirus in het land.

“De productie van chloordioxide is open, want in deze producten moet er altijd een triangulatie zijn: er is het bedrijf, er is de universiteit en er moet de overheid zijn. Dat is wat goed onderzoek en goede producten mogelijk maakt. Als universiteit kunnen we de kennis die we hebben over deze productie aan elk bedrijf of micro-bedrijf doorgeven, ze stap voor stap aangeven hoe het moet, ze trainen en dan certificeren we het product dat het heeft gegenereerd '', zei gisteren de rector van EMI, kolonel Iván Omonte.

In juli beval de Pan American Health Organization (PAHO) het gebruik van producten op basis van chloordioxide of natriumchloriet oraal of parenteraal niet aan bij patiënten met een vermoedelijke of gediagnosticeerde Covid-19, of in elk ander geval (...) ernstige nadelige effecten ”.

Het EMI heeft gisteren een training gegeven over het gebruik van chloordioxide in zijn omgevingen in het Irpavi-gebied, waar het enkele producten presenteerde met de verbinding als een gel met smaken om omgevingen te desinfecteren en een blokkerend middel met onder andere chloordioxide.

Bron: https://www.paginasiete.bo/sociedad/2020/12/23/emi-anuncia-que-certificara-la-produccion-del-dioxido-de-cloro-278948.html