Effectiveness of chlorine dioxide as a profylaxtic treament to COVID 19

profylactisch effect off chlorine dioxide

Auteurs: Manuel Aparicio-Alonso, Carlos A. Domínguez-Sánchez, Marina Banuet-Martínez
Lokatie: Centro Médico Jurica, Querétaro, Mexico
Link: A Retrospective Observational Study of Chlorine Dioxide Effectiveness to Covid19-like Symptoms Prophylaxis in Relatives Living with COVID19 Patients 

 

SAMENVATTING:

Tot op heden is er geen effectief profylactisch middel om COVID-19 te voorkomen.

Echter, de ontwikkeling van symptomen te vergelijken met covid19 kan worden voorkomen met een waterige oplossing van chloordioxide (ClO2). Deze retrospectieve studie evalueerde de effectiviteit van een waterige oplossing van ClO2 (CDS) als  profylactisch middel bij 1.163 familieleden die leven met positieve/vermoedelijke COVID19-patiënten.

Profylactische behandeling bestond uit 0,0003% chloordioxide-oplossing (CDS) oraal gedurende ten minste veertien dagen. Familieleden bij wie in de medische voorgeschiedenis geen meldingen van het ontstaan ​​van covid19-achtige symptomen zijn gevonden (lees: die nog geen covid hebben gehad), worden als succesvolle gevallen beschouwd (zij kregen immers geen covid terwijl een covid-patient in hun midden leefde).

De werkzaamheid van CDS bij het voorkomen van covid19-achtige symptomen was 90,4% (1.051 van 1.163 familieleden meldden geen eventuele symptomen). De comorbiditeiten, het geslacht en de ernst van de ziekte van de zieke patiënt droegen niet bij aan de ontwikkeling symptomen vergelijkbaar met covid19 (respectievelijk P = 0,092, P = 0,351 en P = 0,574). Oudere familieleden hadden echter meer kans om covid19-achtige symptomen ontwikkelen (ORa = 4.22, P = 0.002). Er waren geen aanwijzingen voor veranderingen in bloedparameters of in de QTc interval bij familieleden die CDS gebruikten. De recente bevindingen met betrekking tot chloordioxide rechtvaardigen het opzetten van klinische onderzoeken om de werkzaamheid voor het voorkomen van SARS-CoV-2-infectie.

 

www.clo2.nl: op persoonlijke titel merk ik aan dat profylactisch gebruik van chloordioxide inhoudt dat je de hele dag door geregeld een slokje laaggedoseerd chloordioxide opgelost in water moet drinken. Het succes van het profylactische gebruik, valt en staat dus voor een deel met het consequente gebruik. Discipline dus; iets wat niet iedereen even goed op kan brengen. Mijn vermoeden is dus, dat het mooie cijfer 90,27% preventie nog hoger zou uitvallen als alle deelnemers 100% discipline zouden kunnen opbrengen.